Bij overlijden

U moet nu een uitvaart regelen, een geliefde of uw kind is overleden. Hieronder kort de belangrijkste zaken waaraan u moet denken. Daarna wat aanvullende informatie.

Even op een rijtje, bij overlijden, de eerste dingen die van belang zijn:

  • Breng de begeleidende huisarts of verpleeghuisarts op de hoogte, deze komt dan zo snel mogelijk langs.
  • Kies een uitvaartondernemer, dit hoeft niet het betreffende verzekeringsbedrijf  te zijn!
  • Laat het verzekeringsbedrijf wel weten dat de verzekerde is overleden en geef aan dat u zelf voor een (andere) uitvaartondernemer hebt gekozen.
  • Neem contact op met de uitvaartondernemer van uw keuze, of ben nog even bewust samen met de overledene, in alle rust.
  • Zorg ook goed voor uzelf als nabestaande. Zeker na een lang ziekbed of waken, is het ook fijn om even te gaan slapen voordat alle familie en vrienden langskomen om afscheid te nemen.
  • Op elk gewenst moment kunnen we samen de laatste verzorging doen, ook dit hoeft niet meteen te gebeuren.

 

De arts zal twee documenten achterlaten die nodig zijn om aangifte van overlijden op het gemeentehuis te kunnen doen en daarmee toestemming te verkrijgen voor een begrafenis of crematie.

Ook bij een repatriëring naar het geboorteland om daar een uitvaart te krijgen of vanuit het buitenland naar Nederland, kan Seoh Uitvaart u ondersteunen.

 

Als u voor uzelf of uw nabestaande(n) alvast wat ideeën wil opschrijven betreffende uw eigen uitvaart, download hier het document of vraag dit boekje aan via de pagina Contact uit het hoofdmenu. Kies bij Onderwerp de optie ‘Wensenboekje aanvragen’ en stuur het bericht aan Seoh Uitvaart, met vermelding van uw adres.

In de uitvaartwereld zit beweging; u beslist