Bereikbaarheid.

Bereikbaarheid.

Ik zit op een koor en we repeteren elke donderdagavond. Toen ik vorig jaar begon met Seoh Uitvaart liet ik mijn telefoon altijd aanstaan, weliswaar zachtjes, maar toch. Nooit gebeld!
Is het roeping dit werk, of is er nog een nadere reden om dit werk te doen? Veel ontzien, altijd ’s nachts de telefoon aan, nooit te veel drinken op feestjes, geen vakanties ver weg de eerste jaren.
En dan heb ik weer een uitvaart, dan vergeet ik al deze twijfels. Is het dan de adrenaline waarop ik dit werk doe en er ondanks het verdriet van de nabestaanden, toch iets bijzonders van wil maken? Meestal ken je de familie niet eens, soms zijn ze na die dagen een soort van verre neven en nichten.

Van, hard werken ben ik nooit bang voor geweest, lange dagen zijn geen probleem, 7 dagen in de week kan best, twee weken of 4 weken achter elkaar is geen kwestie. Het gaat mij om de familie die afscheid gaat nemen, zij staan centraal. Of het nu een grote familie is of een klein groepje, hen ondersteunen en de zorgen uit handen nemen. En als ik dan een paar dagen na de uitvaart nog eens langs kom en de familie zegt dat het zo fijn gelopen is, ben ik helemaal blij. Of ze vertellen me dan, dat ze het eigenlijk zelf hadden willen doen. We zijn allemaal zeer tevreden hoe jij ons door de moeilijke momenten hebt geholpen, dat was onszelf vast niet zo goed afgegaan.

Om er een bijzondere dag van te kunnen maken, moet ik goede opties in mijn portefeuille hebben. Bijzondere locaties qua gebouw of omgeving, bereikbaarheid, parkeerplaatsen of juist openbaar vervoer, altijd weer alert op iets bijzonders. Aan het water, in de bossen, alternatief, exclusief, een voormalige kerk of kapel, ik ken ze. Wilt u ongestoord samenzijn, of juist midden in de drukte van mensen, ik vind ze voor u. Ruimte voor 200 personen, of klein voor een groep van 30 mensen, ik zoek het voor u.
Ook van de periode tussen overlijden en de uitvaart kunnen we speciaal maken. Er zijn een aantal ‘verplichte’ zaken, zoals het opstellen van een rouwtekst, voor brieven of advertentie of het schrijven van de enveloppen. Er blijft genoeg tijd over om aandacht te besteden aan het afscheid en het leven van de overledene.

Wat te denken van ritueelbegeleiding, waardoor er ruimte komt om alvast afscheid te nemen in besloten kring. En om gezamenlijk het leven van de overledene te bespreken en er de gedenkwaardige momenten uit te lichten. Daarmee kan de ritueelbegeleider u ook helpen en daarmee een mooi ‘in memoriam’ opstellen. Voorgelezen door de ritueelbegeleider tijdens de uitvaart of door iemand van de familie.
Het is voor mij een uitdaging en een voorrecht om samen met u als familie er een bijzondere gebeurtenis van te maken. Waardoor de gedachten aan de overledene, jong of oud, bewaard blijft.

In alle liefde, als een bijzonder moment waar je elke dag aan terug kunt denken, met alle respect voor de overledene.
Dat is waarom ik het doe!

En de prijs? Lees volgende week mijn blog verder #5!

Next Post Previous Post

Your email address will not be published.