Een nieuw begin

Een nieuw begin

Hoe gaat het met Nederland, hoe gaat het met jullie?

Het is een rare tijd, maar dat weet je al. Ruim 3 maanden lang worden we allemaal bang gemaakt, zitten we opgesloten, mogen we elkaar alleen op grote afstand zien en niet aanraken. Dat druist allemaal tegen mijn gevoelens in, moeilijk dus. En nu worden we ‘losgelaten’ en is het opeens onze eigen verantwoording, maar moeten we wel 1,5 meter uit elkaar blijven. Ook in de buitenlucht, de beste airco, maar niet in het vliegtuig!

Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik geen uitvaarten heb gedaan in deze periode. Hoewel  ik er zeker, in overleg met de familie, een bijzondere uitvaart van zou hebben gemaakt. Een beetje tegendraads maar wel met zorg en liefde voor de nabestaanden en de overledene.

Bij Seoh Uitvaart proberen we er altijd een unieke uitvaart van te maken. Natuurlijk in overleg met de familie of in een voorbespreking met de persoon van wie we afscheid gaan nemen over enige tijd. En een unieke uitvaart is voor jullie uniek, het hoeft zeker niet altijd met 12 paarden voor een witte koets of alle motorrijders van de weekendtoerclub erbij te zijn.

Er zijn mooie plaatsen waar we afscheid kunnen nemen, dat hoeft niet een ‘drive-out’ rond een uitvaartcentrum te zijn. Zo zijn er de natuurbegraafplaatsen, waar vaak een mooie en overdekte buitenruimte is en waar we op afstand en dichtbij afscheid kunnen nemen van de overledene die in een kist, rieten mand of op een baar van wilgentakken ligt. Er zijn zeker nog andere plaatsen waar dit ook te realiseren is, we gaan samen op zoek naar een mooie locatie en creëren een bijzonder en persoonlijk afscheid.

Een overlijden van een van je naasten is altijd een grote verandering, die gepaard gaat met een verlies dat je niet zo maar van je af schuift. In deze tijd kan dat zomaar een extra moeilijke overgang zijn vanwege de quarantaine situaties, waardoor een normaal en gewenst afscheid niet mogelijk is. Mocht je daarin extra ondersteuning nodig hebben, dan kan ik daar altijd in adviseren.

Next Post

Your email address will not be published.