Over Seoh Uitvaart

Mijn naam is Harold Hoes, eigenaar van Seoh Uitvaart. Vanuit mijn zeer brede levens- en beroepservaring én mijn liefde voor mensen, ben ik in 2015 deze uitvaartonderneming begonnen, na eerst een gedegen opleiding in deze richting te hebben gevolgd. Vanuit een nieuwe en creatieve visie wil ik in deze branche een fris geluid laten horen.

Aanleiding was het overlijden van mijn moeder in 2010, mijn vader in 2013 en enkele goede vrienden, een bevriend echtpaar en andere familieleden. Dat waren ‘mooie’ en liefdevolle uitvaarten, maar ik dacht daar kan meer mee gebeuren, meer warmte, milieuvriendelijk en alle aandacht die de nabestaande verdienen; ik kijk niet op mijn horloge.

Vanuit dit eigen bedrijf, met mijn persoonlijke inzet en creativiteit kan ik dat samen met u tot hun recht laten komen, dat was mijn belangrijkste drijfveer. Kleinschalig, met alle expertise en aandacht voor de nabestaanden. Met liefde voor het vak,  in rust en ruimte en met mijn volledige inzet ondersteun ik u van het moment van overlijden, of zelfs eerder en neem die dagen alle zorgen uit handen om er een bijzondere en gedenkwaardige uitvaart van te maken. Het is uw reis en ik begeleid en stuur waar nodig.

Vanaf medio 2017 heb ik na gedegen onderzoek als eerste in deze regio, ook milieubewuste uitvaarten hieraan toegevoegd en enkele items daarvan zitten nu standaard in mijn portfolio, zoals massieve kisten en andere vormen van opbaren, maar ook verantwoord geteelde bloemstukken.

Deze milieubewuste uitvaarten en ook andere ontwikkelingen, zoals de bekendste twee,  creyomeren en resomeren, vragen om continu te blijven oriënteren, afwegen en innoveren.

Ik kom naar u toe en samen regelen we de dag van de uitvaart. Ik zorg dat alles volgens afspraak verloopt en ook op de dag van de uitvaart kunt u dan alles aan mij overlaten.

Betekenis van het gebruikte symbool.

Keltische knopen bestaan in verschillende vormen. De oorsprong ligt in de 3e en 4e eeuw na Christus. De symbolen zijn later overgenomen door de vroege Christenen, we zien ze vaak nog op oude kruisen staan.

In het algemeen staan deze symbolen voor eeuwigheid en verbondenheid, gesymboliseerd door de doorgaande lijn.

In Gotland, Zweden, is een amulet opgegraven met op de achterzijde rune-inscripties die staan voor “toekomstige reizen zijn beschermd tegen het kwade” voor de drager van deze steen.

Wij hebben voor dit symbool gekozen omdat het aansluit bij waar Seoh Uitvaart voor staat.

Alle portretfoto’s zijn gemaakt door: Clicking Images

Er is geen leven zonder de dood.