Voorbereidingen

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de mogelijkheden en omstandigheden voor begrafenissen en crematieplechtigheden. Een paar belangrijke veranderingen:

  • Er bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een opbaarplank in combinatie met een lijkwade, in plaats van een kist.
  • Natuurbegraafplaatsen zijn voor veel mensen tegenwoordig een prettig alternatief, u kiest een mooie plaats uit en blijft daar dan voor tenminste 50 of 100 jaar liggen na de dood.
  • In plaats van koeling kan ook gekozen worden voor thanatopraxie (lichte balseming) of koeling door gras, tot de dag van de uitvaart.
  • De asverstrooiing kan op diverse manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door het oplaten van ballonnen, door verstrooiing op een geliefde plek of tijdens een wandeling met een speciale ‘stok’ (de TOLAD) waarbij iedere keer een klein beetje as achter blijft.

Seoh Uitvaart helpt u om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten en ondersteunt u bij het maken van een keuze.

De overledene en de nabestaande(n) verdienen het dat we er samen een mooie en memorabele dag van maken, geheel in de stijl waarin de overledene heeft geleefd. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, wij kunnen ook samen kijken naar de kosten van die dag, zodat u, of extra geld opzij zet, of de verzekering aanpast. Daarbij kunnen we samen een gedetailleerd draaiboek opstellen of alleen de grote lijnen vastleggen. We ondersteunen daarin graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wist u dat als u een naturaverzekering heeft bij een uitvaartbedrijf, u de uitvaart ook door Seoh Uitvaart kunt laten uitvoeren? De voorwaarden leg ik graag uit in een persoonlijk gesprek. U heeft dan ook de mogelijkheid om uw meer recente wensen vast te leggen.

Een uitvaart vraagt veel van u. Seoh Uitvaart creëert rust en ruimte.