Voorbereidingen

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de mogelijkheden en omstandigheden voor begrafenissen en crematieplechtigheden. Een aantal van deze wijzigingen:

  • Er bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een opbaarplank in combinatie met een lijkwade, in plaats van een kist.
  • Natuurbegraafplaatsen zijn voor veel mensen tegenwoordig een prettig alternatief, u kiest een mooie plaats uit en blijft daar dan voor tenminste 50 of 100 jaar liggen na het begraven.
  • In plaats van een koelplaat kan ook gekozen worden voor lichte balseming (thanatopraxie), koeling door gras of tot gebruik van middelen waardoor de conservering van het lichaam mogelijk is bij kamertemperatuur tot de dag van de uitvaart. Zoals de Bio Sac200 methode.
  • Daarnaast zijn er nieuwe vormen van vervoer en de mogelijkheid om in de avonduren of op zaterdag te laten cremeren.
  • De asverstrooiing kan op diverse wijzen gebeuren, bijvoorbeeld door het oplaten van ballonnen, door het uitstrooien van de as op een geliefde plek, tijdens een wandeling met een speciale staf (de TOLAD) waarbij iedere keer een klein beetje as achter blijft als de staf op de grond komt.

 

Seoh Uitvaart helpt u om alle keuzes en mogelijkheden op een rijtje te zetten, Seoh Uitvaart is er om u bij dat proces te ondersteunen.

De overledene én de nabestaande(n) verdienen het dat we er een mooie en memorabele dag van maken, geheel in de stijl waarin de overledene altijd heeft geleefd.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, wij kunnen ook samen kijken naar de kosten van die dag, zodat u of extra geld opzij zet of de verzekering aanpast.

Daarbij kunnen we samen een gedetailleerd draaiboek opstellen of alleen de grote lijnen vastleggen.

We ondersteunen daarin graag, neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact met ons op.

Wist u dat…

als u een (natura)verzekering heeft bij een ander uitvaartbedrijf, u de uitvaart ook door een andere ondernemer kunt laten uitvoeren, bijvoorbeeld door Seoh Uitvaart? U krijgt dan wel een iets kleiner deel van de verzekerde som uitgekeerd, maar doorgaans voldoende voor een eenvoudige en persoonlijke uitvaart. Let er wel op dat in de afspraak met het verzekeringsbedrijf vaak niet alle wensen zijn opgenomen zoals u nu uw uitvaart zou willen laten uitvoeren.

Een uitvaart vraagt veel van u. Seoh Uitvaart creëert rust en ruimte.