Ik wil mijn eigen uitvaart vastleggen

Goed dat u daarvoor nu al de tijd neemt. U voorkomt daarmee dat nabestaanden er later onverwacht mee geconfronteerd worden. Nu kunnen we in alle rust samen alle wensen en mogelijkheden bespreken.

  • Uw wensen legt u vast in de vorm van een wilsbeschikking of codicil. Dit is een handgeschreven brief en dat document ondertekent u samen met een tweede persoon.
  • U legt uw uitvaart vast in een levenstestament. Niet te verwarren met een testament. Dit laatste wordt pas vrijgegeven ná de uitvaart, een levenstestament vόόr het overlijden. In beide gevallen loopt dat via een notaris. Het levenstestament bevat doorgaans de benoeming van een vertrouwenspersoon en het regelen van zaken op medisch en financieel gebied.
  • Seoh Uitvaart heeft een eigen, informeel document, waarin veel aspecten zijn opgesomd. U kunt dat geheel vrijblijvend aanvragen. Ook daarmee kunt u uw wensen vastleggen voor de nabestaanden. Zorg wel dat ze weten waar dit document ligt.

Denk ook eens aan een uitvaart die helemaal buiten het crematorium om gaat, een afscheid in kleine kring, in een evenemententent in de tuin of in een restaurant waar de familie nog een eenvoudige maaltijd kan gebruiken voordat ze weer naar huis gaan.

Seoh Uitvaart biedt de mogelijkheid om de condoleance op een andere manier in te richten dan de gebruikelijke opstelling in een rij. Wij kunnen daarvoor diverse frisse ideeën aandragen. Daarna blijft er meer tijd over om elkaar te ontmoeten.

In plaats van een gedachteniskaartje kunt u ook denken aan een klein boekje met gedichtjes, of met foto’s uit het leven van de overledene.

 

Als u voor uzelf of uw nabestaande(n) alvast wat ideeën wil opschrijven betreffende uw eigen uitvaart, download hier het document of vraag dit boekje aan via de pagina Contact uit het hoofdmenu. Kies bij Onderwerp de optie ‘Wensenboekje aanvragen’ en stuur het bericht aan Seoh Uitvaart, met vermelding van uw adres.

U denkt misschien dat kleinere uitvaartondernemers duurder zijn dan de grote. Zo is er bij Seoh Uitvaart geen telefoniste of aparte administratief medewerker, die uiteindelijk ook door u betaald moet worden! Vraag een offerte bij Seoh Uitvaart, dan ziet u al snel dat wij een kwalitatief goede en een persoonlijke uitvaart kunnen bieden voor een zeer concurrerende prijs!

Een persoonlijke uitvaart zit in het kleine gebaar.